Skit snack

Jag förstår inte hela poängen med skitsnack. Vad tjänar man på det?
OM det skulle vara något man stör sig på eller om det är något som personen gör som påverkar andra på ett negativt sett.. Vad hjälper de att snacka om den personen bakom dens rygg? Vad hjälper skitsnacket till med?

Inna ni öppnar munnen och tänker snacka skit.. Tänk efter. Vad skulle ni tycka eller känna om folk pratade bakom eran rygg?
Ni vet säkert inte ens sanningen!!
Men varför inte.. Sprid rykten bara!

Om du verkligen behöver lätta på hjärtat.. Prata isf med en person. Men du behöver absolut inte nämna namn. Det är så sjukt fegt!

Hur svårt ska de va att gå fram till personen och berätta för den! Om det är nödvändigt och om du kan säga det på ett schysst sätt. Det är inte så svårt.
Tex hur svårt är de att säga... "Jag tycker inte om när du rapar vid matbordet! Kan du vara snäll att göra det lite diskretare eller efter maten."
Eller
"Om du behöver fisa så kan du väl låta bli att stå precis bredvid mig, är du snäll."
Eller
"Snälla kan du sluta smaska. Jag klarar inte av sånt."

Det där va saker jag bara kasta ihop. Men hur svårt ska de vara? Varför ska jag gå till 3-6 personer och prata om hur ofräscht det är när personen fiser, rapar eller smaskar.

Behandla andra som du vill bli behandlad själv.Dröm hunden!

Det finns en hund som skulle passa just mig perfekt när jag har skaffat jobb och eget hem!
Ja, jag vill ha hund när jag flyttat hemifrån. Men förmodligen kommer jag inte köpa någon. Det är bara drömmar!

Lite info om Schipperke!

Såhär ser hunden ut! 🏼

 


HUNDEN
Rasen är liten och helsvart, kraftig och högt buren hals. Den har relativt små öron. Uttrycket är vaket, skarpt och livligt. Svansen kuperades tidigare men idag får den vara kvar och bärs för det mesta rullad i en kringla upp över ryggen. Stubb- och halvsvans förekommer också.

Vikt är ca 5–7 kg

Höjd är ca 28-33cm


HÄLSA
Den är sund och lättskött utan specifika rasbundna sjukdomar, förhållandevis mycket god hälsa. Rasen har i dag en generellt sett mycket god reproduktionsförmåga utan större problem.

PÄLS
Pälsen kräver inte mycket vård. Pälsen består av mjukare underull, fastare täckhår och den blir aldrig tovig och ingenting fastnar i den. Borsta när den fäller och efter bad om de behövs. De ser alltid rena ut, även efter en lång skogspromenad.

ÖVRIGT
Skogspromenader älskar de, ströva i regn eller solsken, vinter som sommar.
Den ställer upp på bil- och båtfärder. den är en liten kramgo knähund.

framgång i lydnads- och bruksprov samt är road av och duktig i agility.

Den är en utmärkt vakthund, ett pålitligt tjuvlarm. Den är alert, rask, outtröttlig, nyfiken, oförtrutet intresserad av vad som händer runt omkring. Den jagar gnagare och andra skadedjur.
Den är ofta reserverad mot främlingar men är otroligt tillgiven sin ägare och familj. Den är i regel mycket barnvänlig och är en god lekkamrat.

PRIS
Ca 10 000-15 000kr ("bra hund")
Tillräcklig info för er? Jag har läst om hinder på flera olika sidor med mer info än vad jag ger er! Men utav vad jag har läst verkar den vara en bra hund.
Att den är lättlärd är ju ett plus! 🏼

Så vad tycker ni om hunden?
Hiss eller diss? 🏼🏼

Driver ni eller?

Nu är de såhär.. Idag pratade jag med en doktor. Som ni vet har jag gjort 2 olika röntgen på mitt knä. Jag har ju haft problem med de i några år nu..
Men till saken, äntligen vet jag vad de är för fel!
En liten sak på 5mm i mitt knä är skadat och irriterat! Den heter Plica.. Helt ärligt fattar jag inte riktigt vad det är för något, det är typ något bindvävnad eller något.. Ah. Men jag visste iaf hela tiden att det var något fel på mina knän! :)

Men nu till wtf tankarna!!
Den där grejen är trasig... Doktorn säger att det är inget man lägger energi på eller opererar. Sen säger han att jag ska träna upp mina knän så de blir stabila! Medan en annan doktor säger att knäna är stabila!?
Enkelt sagt.. De lägger inte ner energi på Plica... Fast de gör operationer?
Och man ska träna upp knäna så de blir stabila även fast de redan är stabila!?
Fattar ingenting..

Doktorn skulle iaf höra av sig till någon så jag kan gå på reab.. Och jag ska höra av mig till en ortoped som inte har hört av sig även fast han har sagt att han ska göra de! Sen får vi se hur de slutar.

Jag har googlar runt och sett hur folk berättar om att de har opererat bort Plica sen därefter tränar knäna så har det blivit bra! Såklart inte under en natt.. Men långsiktigt har det blivit bra! 😊

Har jag samma tur och får samma möjligheter som de? Håller tummarna..